V sobotu 2.12. se v CENAP konal další vzdělávací seminář, tentokrát na téma NAPROHELP -úspěšná cesta k dítěti.  Vzhledem k účasti zdravotnic i ze Slovenkska můžeme hovořit o mezinárodní účasti.

V rámci semináře jsme se věnovali nejen teorii, co vše nechtěnou neplodnost může způsobovat, jak dané situace úspěšně a při tom zdravě řešit, ale aktivně se též vyhodnocovaly záznamové tabulky STM

Proč tolik dbáme na správnou interpretaci záznamů dle STM? Pochopení průběhu cyklu pomocí správné znalosti STM totiž umožní nepoškozovat zdraví stimulacemi. Žena, která zná svůj cyklus, umí se v něm zorientovat, nenechá se pak zmanipulovat do této její zdraví poškozující „léčby“, zvláště pokud víme, že nemůžeme vyloučit možný platový účinek stimulací. Také se předejde špatnému načasování léčby gestageny v průběhu cyklu. Nasazení stimulace a gestagenů „kalendářně“ představuje těžké a při tom zbytečné poškozování zdraví ženy  Samozřejmě, zůstává otázka, zda toto poškozování zdraví je ještě vlastně léčbou.

NAPROHELP pomáhá jak těm, kterým se dosud nepodařilo otěhotnět, tak těm, kdo sice již miminko čekali, ale v průběhu těhotenství o ně přišli. NAPROHELP, přirozenou pomoci k početí, ale mohou využít i ti, kteří s nechtěnou neplodností zatím žádné potíže nemají. Díky NAPROHELP  se totiž daří nejen počít miminko zdravě, důstojně, ale také pak důstojně a zdravě porodit. Bez falešných diagnóz přenášení a z toho plynoucích stresů z vyvolávání porodu.