Již se stalo tradicí, že kolem 20. února se schází v prostorách CENAP- Centra naděje a pomoci členové Aliance poradců k svému výročnímu setkání. Tentokrát jsme 19.2. uspořádali setkání paralelně - kdo mohl, tak přijel k osobnímu setkání, a kdo nemohl, tak se připojil on-line. Členové Aliance působí nejen v České republice, ale i na Slovensku a jedna z poradkyní aktuálně v Německu.

Bylo to krásné zase po roce se vidět, slyšet.

Po úvodní odborné části, kde zazněla přednáška o současných trendech v antikoncepci, a co by měl poradce PPR k této problematice vědět, byl vytvořen prostor pro sdílení svých osobních zkušeností z poradenství, přednášek, rozhovorů s klienty i práci na osvětě přirozeného plánování rodičovství a zodpovědného přístupu k sexualitě.  Práce členů aliance je rozmanitá. Někteří se více zaměřují na snoubence, jsou v tom i podporováni a vyzývání svými kněžími v rámci farnosti či děkanátu, někteří využívají své znalosti ve své odborné praxi fyzioterapie, porodní asistence, urologie a gynekologie. Většinou ale představuje činnost členů Aliance takovou tu „mravenčí“ terénní práci v rámci různých rozhovorů, podpory žen či párů, aby měli odvahu přijmout vědomí své společné plodnosti, a to ať již v situaci, kdy se potřebují spolehlivě početí vyhnout nebo naopak právě na cestě za miminkem.

Setkání bylo pro všechny zúčastněné velikou posilou v jejich dosavadních aktivitách. Mnozí máme velké plány na další období, u nás v CENAP připravujeme dva akreditované semináře. Uvidíme, co další rok ve skutečnosti přinese. Ale povzbuzení a motivace do práce jednoznačně je.