Blíží se konec roku a tak se ohlížíme za různými povedenými akcemi, které jsme buď sami organizovali nebo kterých jsme se zúčastnili. Dobrou vzpomínku máme na festival těhotenství a rodiny, rádi bychom se s vámi podělili o některé naše postřehy. 

 

Festival těhotenství a rodiny byl pořádán již tradičně 5. května na Světový den těhotenství na brněnském koupališti Riviéra. 

Byl připravený bohatý program s workshopy, kdy svým vystoupením jej podpořili zpěváci Ondřej Ruml, Dušan Vitázek i Tomáš Klus. Součástí programu byl i „piknik s porodní asistentkou“ či setkání dul. Neméně významná byla i nabídka stánků, kde se prezentovaly služby zaměřující se na ženy v období těhotenství a po porodu a jejich rodiny.

I navzdory nepříznivému počasí přišlo poměrně dost lidí, a také u našeho stánku se mnozí zastavili.

Rozdalo se hodně letáčků, ze kterých se zájemci mohli dozvědět o široké nabídce kurzů a workshopů, které v CENAP pořádáme. 

Utřídit si často protichůdné informace hned na počátku těhotenství doporučujeme v rámci absolvování kurzu „Na začátku těhotenství“. Po 20. týdnu těhotenství doporučujeme u nás absolvovat „Kurz předporodní přípravy“. Maminky, které již rodily, mohou se přihlásit na kurz Čekáme další miminko či Praktickou přípravu ke kojení. V souvislosti s obdobím po porodu jsou zaměřené kurzy Význam dlouhodobého kojení či Neplodné období po porodu. 

Na našem stánku mnozí získali pro ně zcela nové informace o praktikování přirozeného plánování rodičovství. I když někteří návštěvníci stánku měli určité povědomí o existenci přirozených metod, pro mnohé překvapením, že se dá na ně spolehnout i v období po porodu. Mnohé ženy uvítaly možnost se vůbec něco o symptotermální metodě či LAM dozvědět.

Zájemci si také mohli zakoupit publikaci Kojení a návrat plodnosti, věnující se právě rozpoznání známek návratu plodnosti po porodu. Povzbuzením pro ně též byla nabídka možnosti s námi cykly pravidelně konzultovat, a to třeba i mailem. Tím je zajištěná aktuálnost zhodnocení záznamu, kdy manželé současně získají jistotu, že mají správně stanovené neplodné období v daném cyklu.

Celý festival provázela příjemná atmosféra.

Díky moc organizátorům, že jsme se této akce mohli zúčastnit, a vůbec, že byla.